foto

Van luchthaven naar centrum


Voorbereid vanaf het vliegveld naar Krakau

Een stedentrip naar een nieuwe stad is altijd een avontuur en een spannende ervaring. Voorbereiding van uw reis scheelt tijd en frustratie. Hieronder een aantal handige tips om snel en gemakkelijk vanaf de luchthaven Kraków-Balice in het centrum van de stad te komen.

Aankomst op Kraków-Balice

Na een vlucht van een klein twee uur vanuit Nederland land het vliegtuig op de luchthaven van Krakau (KRK). Bij de meeste vluchten wordt het vliegtuig verlaten via vliegtuig trap, waarna een bus in een minuutje tijd de passagiers naar de aankomsthal brengt. Bij de bagagebanden is op dit moment ook de corona-vaccinatiebewijs controle. Na het verlaten van de bagageruimte komt u in de aankomsthal op de begane grond.

Aankomsthal

Maakt u gebruik van een taxi, huurauto of wordt u opgehaald dan kunt u via de begane grond de aankomsthal verlaten.

Het treinstation is te bereiken via de eerste verdieping op het vliegveld. Door met de roltrap naar boven te gaan komt u bij de loopbrug uit welke naar het treinstation gaat. De treintijden zijn ook via jakdojade.pl te controleren.

Trein naar het centrum

Vanaf het vliegveld (Krakow Lotnisko) gaat de trein (SKA1) in ongeveer 18 minuten naar het centrum (Kraków Glowny). Een treinkaartje kost gemiddeld 12 złoty (+- € 2,60) en kan bij de ticketmachine gekocht worden maar ook bij de conducteur betaald worden. Nadat de trein het vliegveld verlaten heeft stopt deze onderweg op een aantal tussenstations alvorens de stad bereikt wordt. De stations zijn:

treinroute naar centrum Krakau

Centraal station Krakau

De trein komt uiteindelijk aan op centraal station in het centrum van de stad. Het treinstation is verbonden met winkelcentrum Galeria Krakowska, welke doorkruist wordt om in het centrum te komen. De wegwijs bordjes in de mall geven ook aan wat in welke richting is.

Zien en doen in en rondom Krakau