foto

Vliegen naar Krakau


Vanuit Nederland met het vliegtuig naar Polen

Krakau is één van de populairste en mooiste steden in Polen voor een stedentrip. Vanuit Nederland vlieg je in iets meer dan 1,5 uur naar Krakau Airport (Kraków-Balice). Vanuit Nederland gaan er vaak meerdere vluchten per dag naar de voormalig hoofdstad van Polen. Vliegen naar Krakau is een uitstekende keuze voor reizigers die de charme van deze historische stad willen ervaren. Krakau heeft een internationale luchthaven, genaamd "John Paul II International Airport Krakow-Balice," die goed verbonden is met verschillende Europese steden en andere belangrijke luchthavens wereldwijd.

De luchthaven ligt ongeveer 14 kilometer ten westen van het stadscentrum en biedt moderne faciliteiten en vervoersmogelijkheden naar het hart van Krakau. Reizigers kunnen gebruikmaken van taxi's, bussen of treinen om naar hun accommodatie te reizen.

Krakau is een stad met een rijke geschiedenis, prachtige architectuur en levendige cultuur. Bezoekers kunnen genieten van het verkennen van het schilderachtige oude stadscentrum, het Wawel-kasteel, de indrukwekkende Mariakerk, en de gezellige cafés en restaurants.

Of je nu komt voor de geschiedenis, cultuur, gastronomie of gewoon om te genieten van de sfeer van de stad, Krakau biedt een onvergetelijke ervaring voor elke reiziger. Boek nu je vlucht naar Krakau en ontdek de magie van deze betoverende Poolse stad.

Vliegtickets Nederland naar Polen

De goedkoopste vliegtickets voor vluchten naar Krakau zijn te boeken via Ryanair of Wizz Air en vertrekken vaak vanaf Eindhoven Airport. Vanaf Amsterdam vliegt onder andere K.L.M. naar deze historische stad vol cultuur. Voor een stedentrip van 4 dagen is met creatief pakken alleen handbagage al snel voldoende.

Vliegen Krakau

Krakau Airport of Katowice Airport

Let goed op bij het boeken van een vlucht dat de eindbestemming Luchthaven Kraków-Balice (KRK) is. Luchtvaartmaatschappijen willen soms nog wel eens de zoekopdracht aanpassen en als goedkoper alternatief de luchthaven van Katowice (KTW) aanbevelen en voorselecteren. Dit kan een gunstigere vlucht zijn qua tijden, maar de stad Katowice ligt wel ongeveer 80 kilometer van Krakau vandaan. Vergeet bij een vlucht vanuit Nederland ook niet de parkeerplaats te reserveren voor je auto als je met eigen vervoer naar het vliegveld komt.

Woon je vlakbij de grens is het ook zeker de moeite om te kijken of er gunstige vluchten te vinden zijn in België of Duitsland. Bijvoorbeeld het vliegveld van Brussel of Dortmund kunnen ook gunstige vluchten hebben.

Luchthaven Kraków-Balice

Het vliegveld van Krakau ligt ongeveer op 14 kilometer afstand van het centrum van de stad. Het vliegveld is niet te groot en te vergelijken qua omvang met Eindhoven en Rotterdam. De verbinding tussen de luchthaven en het stadscentrum is goed geregeld met een directe treinverbinding en diverse aansluitingen van openbaar vervoer.

Meer informatie