Over Polen

Praktische informatie over Krakau


Voorbereiding op de reis naar Polen

Voordat je naar Krakau gaat, is het handig om deze pagina met praktische informatie goed door te lezen. Krakau, een van de meest geliefde bestemmingen in Polen, trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld vanwege haar rijke geschiedenis, prachtige architectuur en levendige cultuur. Of je nu van plan bent om de historische straten te verkennen, te genieten van de lokale keuken of gewoon te genieten van de sfeer van de stad, het is waardevol om goed voorbereid te zijn.

Handige onderwerpen en informatie

Internet Polen

In Polen, onderdeel van de Europese Unie (EU), geldt de "roam like at home" regeling voor je provider.

Meer informatie
Wc's Krakau

In Krakau zijn toiletten op veel locaties in de stad te vinden, waardoor het een opluchting kan zijn wanneer je er een tegenkomt.

Meer informatie
Feestdagen Polen

In Polen worden diverse nationale feestdagen gevierd, waardoor het land bruisend is van culturele festiviteiten en tradities.

Meer informatie
Parkeren in Krakau

Het vinden van parkeergelegenheid in Krakau kan zowel handig als uitdagend zijn, afhankelijk van het specifieke gebied waar je naartoe gaat.

Meer informatie
Geld en betalen Polen

Hoewel Polen lid is van de EU, wordt de Euro niet gebruikt als betaalmiddel. De Poolse złoty (PLN) is de munteenheid van het land.

Meer informatie
Poolse taal

Hoewel de Poolse taal misschien uitdagend lijkt, kun je met een paar basiswoorden en -zinnen prima uit de voeten wanneer je naar Krakau reist.

Meer informatie
Wel en niet

Ontdek de gebruiken en gewoonten in Polen, samen met handige tips (do's en don'ts) om je reis naar Krakau soepel te laten verlopen.

Meer informatie
Weer

Een cruciale factor voor een geslaagde stedentrip is het weer. Krakau kent een gevarieerd klimaat, wat afhangt van het seizoen.

Meer informatie

Vragen of meer informatie

Heb je vragen over praktische informatie over Krakau? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag!